Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

         Niittyrannan ravitalli on virtuaalitalli, eli mitään EI tapahdu oikeasti

Esittely (pohjapiirros)

Niittyranta sijaitsee Sauvon tuntumassa, suuren järven lähettyvillä. Tallilta on noin 10 minuutin ajomatka Sauvon keskustaan ja lähistöllä on Niittyrannan lisäksi ratsastuskoulu ja uimaranta alueen asukkaille. Kuvassa tie, joka vie Niittyrantaan, talli kuvaajan takana. Kuva © Kata T.

Tila ja tallit

Tallin tiluksiin kuuluu kaksi tallia; poni- ja päätalli. 5 hevosen ponitalli on tarkoitettu vain poneille, eli shetlanninponeille ja gotlanninrusseille. 10 hevosen päätallia majoittavatkin sitten kaikki loput eli suomenhevoset ja lämminveriset. Jokaisessa karsinassa on vesiautomaatti ja hyvin kiinnitetty ruokakuppi. Kuivikkeena käytetään purua. Kummastakin tallista löytyy pesukarsina, yhdistetty loimi- ja varustehuone sekä wc. Kuvassa päätalli, taka-alalla näkyy ponitalli. Kuva © Kata T.

Tallin ympäristössä on kaksi laidunta ja ne sijaitsevat noin 200 metriä tallilta etelään. Laitumia jaetaan tarpeen vaatiessa pienempiin osiin, mikäli joku hevonen ei tule toisten kanssa toimeen tai vaatii pienemmän liikkumistilan. Laitumen kuvan © Tiia Puotsaari

Tallin pihapiirissä olevat tarhat ovat kaikki hiekkapohjaisia ja turvallisia. Hevoset tarhataan aina joko yksin tai kaverin kanssa, orit yleensä yksin.  Tarhan kuvan © Tiia Puotsaari

 

 

Niittyrannan maastoreitit ovat hyvin vaihtelevia ja retkien suunittelu on helppoa. Talvisin halukkaat voivat mennä varta vasten hevosille suunnattua reittiä pitkin järven yli. Lisäksi kesäisin hevosia voi uittaa juuri hevosia varten tarkoitetulla uittopaikalla.

Tarhausjärjestys

1. Darkness                                           2. Ilo
3. Sini, mahd. kaveri                               4. Tulitar
5.                                                          6.
7. Lore                                                   8. Hurmo
9. Choco                                               10. Marian & Nella
11. Vilkku                                              12. Donna

Naapurusto

Niittyrannan lähipiirissä on toinenkin talli; Lepistön ratsastuskoulu. Lepistön ratsastuskoulu sijaitsee aivan Niittyrannan itäpuolella, vain kilometrin päässä ja talli käyttää meidän maastojamme.

Päivärutiinit

klo 06.30 Aamuruokinta                  klo 07.30 Hevoset ulos (+ loimitus)
klo 09.00 Tallin siivous,                  klo 12-16 Hevosten liikutus
                 tarhoihin vesi
klo 12.00 1. Päiväheinät (ei             klo 15.00 Raviradan huolto
vapaalla heinällä)
klo 17.00 2. Päiväheinät (ei             klo 20.00 Hevoset sisälle
vapaalla heinällä)
klo 22.00 Iltaruokinta                      klo 23.00 Lopputarkastus, talli sul-
                                                                           jetaan

Henkilökunta

Milja Hulkko, tallin omistaja
Tallin omistaja on 22-vuotias Milja Hulkko. Milja on ammatiltaan ratsastuksenopettaja/eläinlääkäri, joten hän hoitaa Lepistön ratsastuskoulun tunnit parina päivänä viikossa ja tekee eläinlääkärikäyntejä lähes ympäri vuorokauden. Milja on työskennellyt hevosten kanssa reilun kymmenen vuotta ja käynyt monilla muillakin talleilla ennen Niittyrannan perustamista.

Birgitta Salo, tallityöntekijä
Birgitta on 18-vuotias nuori, joka on kierrellyt Eurooppaa työnsä puolesta. Hän on työskennellyt hevosenhoitajana Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Virossa, josta nainen sitten tuli suoraan Niittyrantaan.

Stacy Moreau, tallityttö
Stacy on 15-vuotias nuori, joka on syntyperältään ranskalainen. Hänen isällään on Ranskassa edelleen selle francaiseja kasvattava siittola, mutta tytön vanhempien erotessa v. 2005 Stacy ja hänen äitinsä muuttivat Suomeen.

Tommi Inkikäinen, ravivalmentaja
Tommi on 35-vuotias ravivalmentaja. Hän on elänyt koko ikänsä ravihevosten kanssa ja onkin meidän vakio ajajia Miljan ja Birgitan lisäksi. Mies on huumorintajuinen ja aina iloinen joka saa surumielisetkin tallitytöt hyppimään riemusta.

Niittyrannassa pyörii myös muitakin henkilöitä, niin tallityttöjä kuin -poikiakin. Tallitytöt Daniela (14), Gina (15)ja Riina (17) auttavat niin kilpailuissa kuin myös kotitallilla, niinkuin myös tallipojat Tomi (20), Juhani (18) ja Olli (15). Kaikki saattavat ajaa myös kilpaa raveissa, ellei hevosen vakio-ohjastaja ehdi toisen ohjastettavansa takia.

©2019 Niittyrannan ravitalli - virtuaalitalli - suntuubi.com